نوشته های دنیای فرش

تفاوت فرش ایرانی و فرش ترکیه ای

فرش ترکیه ای

قالی یا فرش نوعی گستردنی بافته شده از الیاف پنبه، پشم و در بعضی موارد ابریشم است که معمولا برای پوشش زمین به کار می رود. فرش های ترک ظاهری متفاوت از فرش های سنتی ایرانی دارند.

فرش های ترک در زمان بافت نخ فرش را از پایه رد می کنند که به این نوع گره ها گره ترکی گفته می شود ولی فرش های ایرانی گره ها روی پایه ثابت می شوند و هر چقدر روی فرش راه رفته شود گره ها محکم و محکمتر می شود.

فرش ایرانی تنها کفپوشی است که بر اثر پا خوردن، شستشو و تابش نور، زیبایی آن مضاعف می شود و همه ی اینها مزایای رقابتی بسیار ارزنده ایی هستند که این دارایی ملی ارزشمند را از دیگر فرشهای دستباف، در نقاط مختلف جهان متمایز ساخته است. مهمترین و بزرگترین تفاوت فرش های ترک از فرش های ایرانی، طرح، نقشه و رنگ بندی های ساده ای است که در بافت و تولید آن به کار رفته شده است و باعث شده این محصولات مدرن و زیبا و مناسب محیط پذیرایی و رفت و آمد مهمان ها باشد.

فرش ماشینی گونه‌ای مصنوعی از قالی است که بر خلاف قالی دستبافت توسط ماشین‌آلات صنعتی بافته می‌شود. به دلیل سرعت تولید و همچنین ارزان بودن مواد اولیه نسبت به قالی دستبافت قیمت ارزانتری دارد و از مزایای آن ساده‌تر بودن اجرای آن، بهتر بودن نقش و باکیفیت‌تر انواع تصاویر هنری و شخصی روی آن است.

بزرگترین تفاوت فرش ماشینی ترک با فرش ایرانی طراحی ساده و شیک، رنگ بندی ملایم و نوع برجستگی هایی است که کاملا متفاوت از فرش های ایرانی است. فرش ترک به آن دسته از افراد توصیه می شود که علاقه دارند برای تکمیل دکوراسیون منزل خود از طیف رنگی روشن استفاده کنند.

فرش ترک برخلاف فرش ماشینی در رنگ بندی بسیار ملایم و شاد و شفاف تولید می شود که در طراحی بستر آن از 8 رنگ اصلی استفاده می گردد . رنگ زمینه ی فرش ترک اغلب سه رنگ کرم , شیری و نسکافه ای بسیار روشن می باشد با گل های برجسته یا کف برجسته. این فرش ها دارای ویژگی های فوق العاده‌ای مانند ضد حساسیت عدم پرزدهی وزن مناسب و نگهداری آسان آن ها را به گزینه ای مناسب برای نو عروس ها و زوج های جوان و اتاق کودک تبدیل کرده است.

در مقابل فرش های ایرانی که از قدیمی ترین فرش های جهان می باشند دارای طرح ها و رنگ های متنوع و چشم نوازی هستند .قدمت قالیبافی در ایران به ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح یعنی بیش از ۲ هزار سال پیش برمی گردد. نام ایرانیان نیز با فرش گره خورده است و همه ما خانه های بدون فرش را بی روح و سرد می دانیم. امروز فرش های مدرن ماشینی ایرانی و ترک با طرح های متنوع در شکل های مربع، مستطیل و گرد با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در بازار بزرگ دنیای فرش به  تمامی مردم عرضه می کردد.

یکی از پدیده‌های قابل توجه در سال‌های اخیر روند رو به رشد جهانی شدن صنعت فرش دستباف ایرانی است آغاز بافت فرش کلاسیک ایرانی به سلسله صفویه باز می گردد و در شهرهایی نظیر تبریز ، اصفهان ، کاشان ، مشهد ، کرمان ، جوشقان ، یزد ، استرآباد ، هرات ، شیروان ، قره باغ و گیلان توسعه پیدا کرد و در همین زمان استفاده از طرح های ترنج در وسط قالی و لچک ها رایج شد. طرح هاي فرش های ایرانی داراي رنگ آميزي و طراوت خاصي است و نقوش بکار رفته در فرش ایرانی بر گرفته از فرهنگ و سبک زندگی بافندگان آن در هر نقطه از ایران است. طوری که می توان گفت هر فرش ایرانی تابلویی زیبا، گویای طبیعت و فرهنگ خطه ای از ایران است و با مشاهده ی آن می توان اصالتش را جویا شد.

این طرح‌ها به مرور زمان و با ادغام شدن طرح‌ های مختلف به وجود آمده. برخی از طرح‌های تلفیقی به جهت تلفیق زیبا و صحیح نقوش مختلف از جذابیت بالایی برخوردارند. برخی دیگر ناشی از تلفیق نابهنجار چند طرح می‌باشند. گونه‌های مختلفی از طرح‌های تلفیقی را می‌توان نام برد مانند لچک و ترنج تلفیقی، تلفیقی دسته گلی، تلفیقی گل فرنگ، تلفیقی هندسی و بسیاری از طرح های خلاقانه دیگر.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.